Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Афенпинчер

Сподели:

Афенпинчер / Affenpinscher (186)

Порода от Втора група - секция 1 - Пинчери    

Произход, качества и предназначение на породата

Родината на афенпинчера е Германия. Името му означава в превод от немски „маймуна териер“, а данни за породата има още от 17 век. Афенпинчерът е интелигентно и смело куче, което се справя добре като охранител и помощник в селскостопанската работа.

виж в пълен размер

Външен вид

Височина: от 25 до 38 см.
Тегло: от 3 до 3.36 кг.
Глава: има закръглена форма и е с къса муцуна, както и къса шия
Очи: с черен цвят
Уши: прави или леко клепнали
Опашка: завита над гърба
Козина: рунтава
Окраска: черна, черно-кафява, сива и червеникава

Характер и поведение

Афенпинчерът е енергично, социално, много игриво и лоялно куче, изключително забавен компаньон. Разбира се чудесно с по-големи и внимателни деца, както и с другите домашни любимци в семейството. Не се плаши дори и от по-големи кучета, затова е добре да се внимава по време на разходка и да се използват надеждни поводи. Едно от любимите занимания на това куче е да тича на воля и не бива да се лишава от това.

Отглеждане

С течение на времето афенпинчерът се превръща в типично градско куче и може да се отглежда в апартамент, но трябва да му се осигуряват ежедневни разходки. Желателно е да се отглежда от хора с опит в отглеждането на кучета, защото обучението му може да се превърне в истинско предизвикателство. Това е едно доста упорито куче и стопанина му трябва да се въоръжи с търпение и постоянство. Важно е да му се покаже от ранна възраст кой е господарят, за да не израсне прекалено капризно. Козината на афенпинчерите трябва да се сресва поне два пъти седмично, за да запази своя блясък.

Здравословни проблеми и продължителност на живота

Афенпинчерът е предразположен към заболявания на сърцето, бъбреците, колената и ставите, но като цяло се отличава с добро здравословно състояние. Средната продължителност на живота му (при добро отглеждане) е около 10-12 години.

Цена: 2000$

Уикипедия

Развъдници

Обяви за Кучета
Търся дом
Търся дом
Цена: Безплатно!
гр.Добрич
Малтийски болонки
Малтийски болонки
Цена: По договаряне
гр.София
Малтийска болонка
Малтийска болонка
Цена: По договаряне
обл.София

Харесайте страницата ни във Facebook