Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Изтекла обява: Училище за кучета

Публикувана на:
28 Януари 2018, 18:41:58
Валидна до:
28 Април 2018, 18:41:58
ОБЯВАТА Е ИЗТЕКЛА

Публикувана от: Фирма "Център по приложна психология на кучето - МАГИ БА Лице за контакт: Красимир Кънев
Телефон: 0875331999
Сподели:

Ако имате проблем с Вашето куче ни се обадете. -=27 years experience=- НИСКИ ЦЕНИ ЗА ИНДИВИДУАЛНО ОБУЧЕНИЕ/ВИСОК ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ. Често ни питате какво можем да предложим като обучение/научаване на едно куче. Отговор: От послушание и рехабилитация до специализирано обучение. Ако клиента има желание това което можем да предложим е огромен брой програми. 

”Ако работя върху нещо, за което наистина ме е грижа, нещо, което зная, че със сигурност ще реши някакъв проблем и не виждам никой друг да се опитва да го прави, това е доста добър показател, че съм на път да реша нещо наистина значимо, нещо, с което почти никой не би се захванал, нещо, което си заслужава... ” цитирам себе си :)
---
Обучение (престой в семейна среда :)
Самостоятелно пребиваване и обучение на Вашето куче в дома на наш Водещ специалист! 
1. Обучение в послушание. 
1a. Адаптиране на осиновени кучета към съвместния им живот с човека: 
*кучета взети от приюти
**кучета взети от улицата
***кучета които са били изоставени
****кучета взети от приемни семейства
*****кучета с различна степен на инвалидност
2. Почасово обучение (индивидуално). Социализация и начално подчинително обучение. Поведение и етика у дома. Привикване и ходене на повод. Повикване, стойки и команди. 
2a. НАЧАЛНО ВЪЗПИТАНИЕ: от/след 45-ия ден (времето през което кученцето се отделя от майката и идва в новия си дом). 
*предлагат се консултации и начално възпитание на малките кученца, които не се извеждат навън преди да им бъдат поставени съответните ваксини. 
3. Обучение в защита. 
4. РАБОТА С ПРОБЛЕМНИ КУЧЕТА. 
5. Обучение на декоративни/породи дребни кучета с индивидуално изготвена програма. 
пинчери, дакели, спаньоли, шнауцери, териери, пудели, шпицове, болонки(болонезер), пекинези и много други! Работим с над 40 породи... 
6. Предлагаме още: 
Подготовка за екстериорни изложби. Обучение на хендлери. Канистерапия(цената е по-договаряне). Комплекс от методи с които се възстановява нормалното психическо/физическо състояние на Вашето куче. Работи се индивидуално и с ограничен на брой възпитаници. Домашен пансион при обучението. 
”Ние не гоним количество а качество”! 
===
ОСНОВНА ПРОГРАМА ЗА ВЪЗПИТАНИЕ НА КУЧЕТО 
Кучешките социални системи са много близки до човешките. Кучетата живеят в големи семейни групи; грижат се заедно като група или семейство за потомството; те кърмят малките си преди да им дадат полутвърда и после твърда храна; използват играта като форма на развитие на социални умения; комуникират активно гласно и безгласно, и, най-важното, те имат социална система, която е основана на принципа на уважението към другите. Битки за първенство/позиция, или за контрол, са изключително редки сред дивите каниди като вълците например. Освен в случаите, когато се касае за ненормални социални условия, повечето човешки социални отношения са основани на преговаряне и уважение към другите, отколкото на насилие. 
Йерархиите основани на подчинение, означават, че индивида, на когото другите се подчиняват, може да бъде различен в зависимост от социалните условия. Статута и обстоятелствата не са абсолютни. Например, в човешкото общество, едно дете се подчинява на изсикванията на родителите си, но същото дете може да бъде лидера на детската площадка и децата там се подчиняват на него. Кучетата се държат по подобен начин. 
Много е писано за това, че кучетата приемат човешките семейства като тяхната глутница. Въпреки че сравнението с глутница не е точно, кучетата са социални и очакват от хората правила, гледат към тях за насоки. Много често кучета, които спрат да правят това, или никога не са го правили, стават проблемни. 
Тази програма е първата крачка както към предпазване от такива проблеми, така и към третирането на всички форми на поведенчески проблеми. Всички социални животни си създават някаква структура от правила. Тази структура им позволява да общуват едно с друго. Понеже кучетата толкова приличат на хората в много отношения, и често вникват и внимават в думите, които изричаме, се смята че добре се вписват в човешката система от правила. Малките кученца всъщност се нуждаят от насочване как да правят това, а проблемните кучета трябва да имат постоянна, доброжелателна, грижовна структура от правила, която ясно да им бъде обяснена. Ако кучето знае правилното поведение, което ще му донесе вниманието на неговите хора, това куче ще е възприемчиво за ръководене, за подчинение. Това е форма на дисциплина. Хората често бъркат дисциплината с насилието. Тази програма трябва да бъде изпълнявана без насилие и без физическо наказание. Малтретираните кучета ( системно наказвани физически), или се научават да не зачитат наказанието, или го търсят, защото то може би е техния най-чест контакт с хората. 
Целта на тази програма е да постави основите на добрите взаимоотношения между стопанина и кучето, и да научи кучето, че то постоянно трябва да се подчинява и да уважава хората, за да получи внимание. Това се прави по безопасен, грижовен, пасивен начин и често се оказва по-трудно, отколкото стопанина очаква да е
Причината- например, ако стопанинът говори, чете или гледа телевизия, и кучето става, идва до него, търка се в него, скача по него, или просто се притиска до него, обикновено човека пасивно се протяга и докосва или гали кучето. Кучето е контролирало цялото взаимодействие! Резултат: куче-1; човек-0, а хората дори не знаят, че са предавали към кучето и други сигнали, освен привързаност... 
Нашата мисия
Да се обезпечи използването на най-добрите практики за подход към кучетата в България чрез научни изследвания, образование и обучение. 

НАШАТА ЦЕЛ
*Разработване и внедряване на образователни и обучаващи програми в областта на етичния подход към кучетата
*Популяризиране на научно обосновани подходи за отглеждане на кучетата в България
*Сътрудничество с учени, ветеринарни лекари и други заинтересовани страни в България и чужбина
*Подкрепа и консултиране на заинтересовани страни за вземане на научно обосновани решения
*Насърчаване на развитието в изучаването на хуманното отношение към кучетата

Последно разгледани от Вас

Харесайте страницата ни във Facebook