Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Нова Скотия дък толинг ретривър

Сподели:

Произход, качества и предназначение на породата

Родината на тези кучета е Нова Скотия, Канада, както се подразбира още от името им. Данни за тях има още от 17 век, а породата е резултат от кръстосването на шпаньол, коли, ретривър и различни видове сетери.

виж в пълен размер

Външен вид

Височина: от 43 до 53 см.
Тегло: от 17 до 23 кг.
Тяло: с добре развита мускулатура, атлетично
Шия: дебела
Глава: има дълга муцуна и широки скули
Очи: с бадемовидна форма 
Уши: триъгълни, висящи
Опашка: носи се надолу
Козина: средно дълга, гъста, мека на допир
Окраска: червена или оранжева - в най-различни нюанси на тези два цвята

Характер и поведение

Представителите на тази порода са много социални, дружелюбни, жизнени и забавни кучета, които се привързват много силно към своите стопани и съжителстват в разбирателство с децата и другите домашни любимци в семейството, на което принадлежат. В компанията на непознати е нормално да се държат подозрително, но не биха демонстрирали агресия.

Отглеждане

Нова Скотия дък толинг ретривърът може да се отглежда в апартамент, но се нуждае от редовни разходки и от разнообразни упражнения. Козината му не изисква особени грижи, само от често разресване.

Здравословни проблеми и продължителност на живота

Кучетата от тази порода са предразположени към очни проблеми и проблеми с щитовидната жлеза. Средната продължителност на живота им е около 12-14 години. 

Харесайте страницата ни във Facebook