Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Кучета - Енциклопедия с животни - Кучета започващи с С

> >
Салуки

Салуки

Представителите на породата се отличават като много бързи и способни ловджийски кучета, като се справяли дори в лова на газели.
Самоед

Самоед

Самоедите имат характерна извивка на устните, която много наподобява усмихнато изражение, ето защо често са определяни като „усмихнатите кучета“.
Санбернар

Санбернар

Днес те са се отличили като много добри спасителни кучета и способни охранители.
Сибирско хъски

Сибирско хъски

Представителите на породата са участници в тегленето на шейни и са много добри кучета пазачи. Ето защо в миналото са били сред любимците на местното население.
Силки териер

Силки териер

Породата е била създадена за лов на змии и е резултат от кръстосването на йоркшир, скай и керн териер. В наши дни тези кучета са предпочитани и очарователни домашни ...
Сицилианска хрътка

Сицилианска хрътка

В миналото сицилианските хрътки са били популярни с уменията си в лова на зайци. Днес са рядко срещани кучета извън родните си места.
Скай териер

Скай териер

Скай териерите са много дружелюбни, любвеобилни и предани кучета. Обожават времето със своите стопани и знаят как точно да ги очароват.
Слуги

Слуги

В миналото те били използвани предимно в лова на мечки, чакали, газели, зайци, хиени и лисици. В наши дни слугитата се срещат все по-рядко.
Спиноне италиано

Спиноне италиано

Те са дружелюбни, забавни, социални, игриви, интелигентни, жизнени и много предани на своите стопани кучета.
Средноазиатска овчарка

Средноазиатска овчарка

Алабаят се е използвал предимно за охрана на стадата от хищници като мечки и вълци. Той е много смело и активно куче, изключителен пазач.

Харесайте страницата ни във Facebook