Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Кучета - Енциклопедия с животни - Кучета започващи с Н

> >
Неаполитански мастиф

Неаполитански мастиф

Освен с внушителните си размери, тези кучета впечатляват и с интелекта си, имат силно изразени защитнически инстинкти и са много добри охранители.
Немска овчарка

Немска овчарка

Немските овчарки са интелигентни, изключително смели и бързо адаптиращи се кучета.
Немски брак

Немски брак

Немският брак е силно, неуморно, решително и винаги концентрирано куче. Отличава се като много добър ловец, който се ориентира чудесно, когато преследва плячката си....
Немски вълчи шпиц

Немски вълчи шпиц

Немският вълчи щпиц е северна порода куче, чието наименование се дължи на неговата окраска, подобна на тази на вълк.
Немски дог

Немски дог

В миналото представителите на тази порода се използвали за борба с мечки, глигани и други животни и са доказали смелостта и силата си.
Немски късокосмест пойнтер / Курцхаар

Немски късокосмест пойнтер / Курцхаар

Представителите й са много умни кучета със силно развито обоняние, превъзходни преследвачи и помощници в лова.
Немски острокосмест пойнтер

Немски острокосмест пойнтер

Данни за него има от началото на миналия век, а представителите на породата се отличават като много добри ловни кучета, способни да ловуват добре не само по суша, но...
Немски пинчер

Немски пинчер

Данни за тези кучета има от преди няколко столетия в родните им земи. В миналото са ги използвали за лов на плъхове и охранители на стадата с добитък.
Немски шпиц

Немски шпиц

Породата е популярна в Европа от преди хиляди години и се среща в няколко разновидности, в зависимост от размера на кучетата - голям, среден, мини и джудже.
Немско коли

Немско коли

Родината на немските колита е Австралия, където в миналото са се отличавали като добри охранители на стадата с добитък и отговорни помощници във фермите.

Харесайте страницата ни във Facebook